Kommande program

Sommarprogram 2024

Almqvists stuga i Graf 29–30 juni – anmälan omgående!

1984 invigdes Almqviststugan i Graf, Åmotfors, Värmland. Där hade Almqvist bott med sin familj i mitten av 1920-talet då han skulle bli tänkande, kulturellt aktiv bonde. Efter ett och ett halvt år flyttade familjen tillbaka till Stockholm. Men minnena levde kvar på platsen. Själv hade stugan sina öden och flyttades en par gånger och tjänade bland annat som raststuga för skogsarbetare. Forstmästare Rudolf Fabricius Hansen lokaliserade en gamla stugan och han och kamrer Harry Nyqvist startade en aktion för att återställa stugan på sin gamla plats. Med bidrag från AMS och landstinget kunde stugan nedmonteras, flyttas till Graf och återuppföras. Nu vårdas den av Almqvistkommittén, en grupp inom Köla Stämma, hembygdsföreningen. Almqvistsällskapet var närvarande då stugan återinvigdes den 8 september 1984 och är i år på plats för att fira femtioårsdagen och medverka i Almqvistdagen 2024.

Vi inbjuder till en resa till Almqviststugan i Graf, vännen Jonas Waerns hus i Erlingsrud – båda med minnesstenar, Skillingmarks kyrka där Love och Maria vigdes, Skillingsfors bruk där Love arbetade, Köla kyrka med sina almqvistmålningar i församlingsgården. Vi gör även några andra besök på vägen med anknytning till Almqvist.

Tid: Lördagen den 29 juni – söndagen den 30 juni.

Start och mål: från Stockholm kl.8:00 på lördagen och tillbaka igen på söndagen kl. 20:00.

Logi: på Hotell Charlottenberg, Charlottenberg

Färdsätt: i minibuss för nio personer

Pris per person: 2000 för enkelrum, 1500 för dubbelrum. I priset ingår kostnader för resa, hotell, visningar samt en gemensam middag på lördag kväll (var snäll att vid anmälan ange eventuellt behov av särskild kost). Vad som tillkommer och som varje deltagare själv betalar är måltidsdryck och två luncher.

Eftersom färdmedlet, minibussen, anpassats efter antalet preliminära anmälningar, är platserna begränsade till nio – om man inte väljer att delta i egen bil – så kommer vi nu att ge förtur för de som gjort en preliminär anmälan.

Varmt välkommen.

Kommande program: