CD, tröjor och affischer

Kökshandduk

Kökshandduk med krusbärsmotiv i vit bomull/linne (50×70 cm) med tryck med krusbärsmotiv. För många är krusbär barndomsbäret och det är nu är på väg tillbaka samtidigt som den väcker minnen till liv. Det finns i Sverige 109 olika krusbärssorter. Vilken mångfald! Vilken är din favorit?

Handduken beställs direkt från designern, Martin Ragnar, martin@sockerslottet.se. Se även boken om krusbär under fliken Boktips.

Vem är väl den på jordens visa rymd, som njutit smaken
av krusbär och av stora, söta, röda stickelbär,
och som härvid ej ropar ut; jag aldrig smakat maken!
Mot det en skeppslast dumma apelsiner intet är.

Själv pomeranser
jag föga anser.
Vad bjuder oss uppriktigt Afrika?
Vad visa kan Amerika?
Vad Asien? vad allt Europa?
Jag trotsar öppet alltihopa.
Men Skandinavien – det är alladar!
Blott Sverige svenska krusbär har.

Bilder

Affisch: Philip von Schantz akvarell (50 x 65 cm) “ J. Love A.” som anspelar på Almqvists berömda “blott Sverige svenska krusbär har” och som avbildar en trälåda fylld av mogna krusbär – en hyllning till såväl sommaren som Almqvist själv. Reproduktionen är tryckt i affischformatet 70 x 100 cm. 100 kr, för medlemmar 80 kr. Kostnad för skyddande emballage tillkommer med 39 kr. Det går att beställa två affischer utan att portot ökar.

 

Vykort

Kolorerat profilporträtt, karikatyr. Okänd konstnär, c:a 1840. Stockholms Stadsmuseum. Pris: 5:-

Bokstöd

Bokstöd, designat och tillverkat av Jan Landquist. Stödet är utformat som Almqvists silhuett i utskuren och bockad, svartlackerad stålplåt, 15 cm hög. Stödet kan användas som bokstöd som på bilden, men också med ett värmeljus framför, som kastar en skugga på väggen. 200:-

Musik-CD

Irène Lindh sjunger Songes av C.J.L. Almqvist . Irène Lindh , sång, Göran Martling, piano. Produktion Dramaten, CD. Inspelad 1993, 120:-